Piatra Craiului

Perioada optima: Tot timpul anului

Obiectivele importante: Piatra Craiului, creasta, padinile, branele, garofita Pietrei Craiului.

 

Descriere:

Piatra Craiului este asemenea unui giuvaier, slefuit pe toate partile, cu sclipiri care-ti iau ochii: creasta dantelata, padinile abrupte, peretii de calcar, branele aninate in abrupt, garofita Pietrei Craiului sau Floarea reginei.

Tura de vara: La mijloc de vara, muntele se bucura de toata gama tonala a florilor de munte. Printre cele mai frumoase sunt garofitele care pe langa cromatica, ne bucura cu un parfum discret, elegant. Si cum printre toate florile sunt unele mai frumoase decat altele, in neamul garofitelor de munte una este cu adevarat regina chiar daca nu este chiar floarea reginei: Garofita Pietrei Craiului – Dianthus callizonus. Si pe langa faptul ca este regina are doar un singur palat in care o gasim: palatul de calcar al Dolomitilor romanesti: Piatra Craiului.In iulie mergem sa o fotografiem, sa o cautam pe branele si valcele ascunse ale Pietrei Craiului. Doua zile in palatul de calcar ale carui tainite le vom parcurge pentru a gasi si alte flori din Piatra Craiului: macul galben de Pirinei, parfumata Garofita alba de stanca, un endemit pentru Carpatii romanesti.  Si evident vom fotografia Piatra Craiului din intimitea ei. 

Tura de iarna: Piatra Craiului la vreme de iarna este asemenea unui basm frumos spus la gura sobei. Creasta principala a „Craiului“ orientata nord-est, sud-vest, „primeste“ lumina de rasarit ca si pe cea de apus, intr-un unghi ideal pentru fotografie, dar numai in timpul iernii, de aceea luna februarie este una din cele mai nimerite pentru a merge in locuri de unde se pot face imagini spectaculoase. Vom urca in creasta principala pentru a fotografia la rasarit si la apus dintr-un punct inedit, fie Varful Ascutit, fie Piatra Mica, functie de starea vremii. Vom face bivuac de iarna in refugiul de munte de la Varful Ascutit ceea ce ne ofera un avantaj extraordinar pentru a fotografia la rasarit si la apus. In acelasi timp este o experienta de munte remarcabila. Aceasta tura se adreseaza celor care merg pe munte la vreme de iarna si care poseda echipament corespunzator sau isi inchiriaza o parte din echipamentul tehnic.

Va invit la o tura de fotografie si trekking si fotografie in una dintre bijuteriile de calcar ale Romaniei.


Te invit sa vezi Povestile PhotoTOUR realizate in Piatra Craiului de-a lungul timpului:

Un rasarit in Piatra Craiului si apusul in Bucegi, in aceeasi zi. Pare un proiect interesant. Dar oare este posibil? Povestea din acest episod va lamureste. Iar daca prinzi un rasarit in Crai, stiti voi, unul din acela pe care-l vezi o data la 20 de ani, iar apoi apusul in Bucegi este pe masura, oare ce-si poate dori un fotograf mai mult? O aventura pe munte, despre munte, peisaj si fotografie.

Intr-un inceput de martie am plecat in Piatra Craiului pentru o tura de 4 zile, planificand sa dormim pe creasta in refugiul de la Varful Ascutit. Asa vom avea la dispozitie un apus si un rasarit sa facem fotografiile dorite. O prognoza care anunta un nou front atmosfeic ne da sperante ca vom avea parte de un spectacol deosebit.

Previous
Previous

Patagonia

Next
Next

Retezat