Despre noi

Dorim sa va oferim...
Posibilitatea de a invata sa faceti fotografii bune, dar si de a avea un feedback rapid la ceea ce ati invatat.
Ocazia de a cunoaste oameni cu aceasi pasiune, de a fi intr-o comunitate de fotografi.
Natura, locuri inedite, oameni si traditii autentice, subiecte fotografice consistente.
Programe facute special pentru fotografie si fotografi, in care veti fi tot timpul in centrul atentiei noastre.
O atmosfera placuta in care va sa simtiti in largul dumneavoastra.
Cele mai bune conditii de cazare si masa.
O experienta de viata deosebita pe care veti dori sa o repetati.

Sau ...asa cum a spus unul dintre paricipantii la workshop:
„Cateva zile de inspiratie si de reincarcare cu entuziasm si cu placerea de a trai cu adevarat.”

Suntem o echipa care lucreaza pentru ca Dumneavoastra sa primiti exact ceea ce ati platit: calitate, profesionalism, competenta, inovatie

  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu
  • foto: Mihai Moiceanu

Activitatea noastraAbordam lumea fotografiei din mai multe perspective, trebuie doar sa o alegeti pe cea care vi se potriveste mai bine!

PhotoTOUR
Ture fotografice cu destinatie interna sau externa, toate alese pe criterii de potential fotografic al zonei. Turele sunt concepute special pentru fotografie, fiind diferite de turismul obisnuit. Ritmul de desfasurare si traseele sunt alese in permanenta avand in minte acest detaliu, caci fotograful trebuie sa intre in atmosfera locului, nu doar sa bifeze obiective turistice. Pe parcursul turei, participantii sunt indrumati in identificarea si selectarea subiectelor, modul de abordare, probleme tehnice.

Masterclass
Este conceput pentru fotografii ce au cunostinte medii sau avansate de fotografie. Se desfasoara pe parcursul a 5 zile si are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor de fotograf in abordarea subiectelor, perfectionarii tehnicilor de fotografiere, construirea unei povesti fotografice, editarea si prelucrarea avansata a fotografiilor, iar la final analiza de caz si de portofoliu rezultat in urma masterclass-ului. Este un proces interactiv complex in care participantii sunt implicati in rezolvarea de probleme tehnice de iluminare, expunere, cadrare, editare, prelucrare si analiza a fotografiilor. Numarul participantilor la masterclass este de maxim 5.

 

Workshop foto
Adresat celor care doresc sa invete fotografie, indiferent de nivelul de cunostinte in domeniu, dar nu numai. Este structurat pe durata a 3 zile si include parte teoretica, urmata de lectii practice pe teren, dezvoltarea abilitatilor de editare digitala a fotografiilor realizate, evaluare de portofolii si feedback permanent. Workshopul este condus de un fotograf si unul sau doi asistenti.

Curs foto
Este o activitate ce se desfasoara intr-o singura zi si are ca obiect diverse aspecte ale fotografiei: procesare raw in diverse programe de prelucrare, prelucarea in Photoshop, pregatirea fotografiilor pentru tipar etc. Cursurile se vor desfasura la sediul nostru, in Brasov dar si in alte locuri din tara pentru grupuri constituite in acest sens.

 

Weekend foto
Un conceput nou, introdus in anul 2016: 2 zile de fotografie, 2 destinatii propuse pentru fiecare Weekend foto, iar voi decidieti unde mergem! De vineri pana duminica, vom explora o zona cu potential fotografic aleasa de voi. Pe parcursul weekendului foto, participantii vor fi ghidati in permanenta in alegerea subiectelor, modul de abordare, dar si aspecte de tehnica fotografica sau probleme tehnice.

Scoala de vara
Este organizata ca o tabara de corturi in Muntii Retezat pe durata a 6 zile. Ne propunem ca participantii sa invete si sa se perfectioneze in modul de abordare a fotografiei in mediului montan sub toate aspectele lui: macrofotografia, peisajul, reportajul, fotografia animaliera etc. Vor avea loc ture de trekking pe unele din cele mai frumoase trasee din masiv, care permit parcurgerea unor zone salbatice si cu potential fotografic.

 

Analiza de portofolii
De cateva ori pe an vom organiza intalniri de o zi cu fotografii care isi doresc o analiza a propriilor portofolii, intalniri care vor avea loc la sediul nostru, la care vor asista toti cei care participa la analiza. Analiza va fi facuta in proiectie in asa fel ca toti participantii sa beneficieze de concluziile fiecaruia dintre ei. Analiza de portofolii on line - va fi facuta pe platforme specializate, va fi o analiza unu la unu si va dura aproximativ 75 de min. Disponibilitatea pentru analiza on - line va fi facuta publica pe site.

Scoala de fotografie
Este structurata pe doua module, incepatori si avansati si se adreseaza fotografilor din zona Brasovului, cursurile avand loc la sediul nostru. Cursul este in proces de acreditare la Autoritatea Nationala pentru Calificari, si va emite diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului. Fiecare modul are o durata de 80 de ore distribuite intr-un interval de 4 luni. Scoala cuprinde lectii teoretice cu durata de 40 de ore si lectii practice cu aceeasi durata. Lectiile teoretice se defasoara la sediul nostru, iar cele practice atat la sediul nostru pentru fotografia de studio (portret, produs) cat si pe teren - oras, sau in natura (arhitectura, peisaj, portret, reportaj).

Ecoturism

Ecoturism inseamna a calatori responsabil in zone naturale, a sprijini conservarea naturii in destinatiile vizitate, a sprijini comunitatile locale prin activitatea turistica, prin folosirea de servicii de cazare si masa apartinand localnicilor, comunitatii. Ecoturism inseamna si sustinerea traditiilor locale prin includerea lor in programul de activitati turistice si promovarea lor. Ecoturism inseamna un impact minim asupra naturii, tratarea cu respect a mostenirii naturale si culturale a ariilor vizitate.
Fotografia este unul din mijloacele puternice de diseminare a informatiilor iar organizarea de ture fotografice este una din activitatile care ajuta la promovarea destinatiilor de ecoturism, la sustinerea durabila a comunitatilor locale, la incurajarea conservarii traditiilor.

Agentia Phototour

Phototour promoveaza valorile ecoturismului prin alegerea destinatiilor, modul responsabil de abordare al acestora, incurajand clientii nostri sa cunoasca nemijlocit natura, cultura, obiceiurile si traditiile locale. In activitatea noastra sustinem comunitatile vizitate prin apelarea la serviciile operatorilor locali.
Vom alege intotdeauna pentru clientii nostri posibilitatea cunoasterii naturii in destinatiile alese, a trairii unor experiente autentice alaturi de populatia locala. Phototour, agentie turoperatoare, este membra a Asociatiei de Ecoturism din Romania, a Societatii Internationale de Ecoturism.
 

De ce sa participati la workshopurile, phototour-urile sau scolile de vara?

Pentru ca, in primul rand, in turele noastre exista respect fata de natura, si in acelasi timp veti invata despre natura fotografiind-o. Veti descoperi oameni si traditii autentice, fiecare tura fiind personalizata si organizata cu parteneri locali. Activitatile noastre sunt destinate fotografilor care iubesc si le pasa de natura, salbaticie, oameni si traditii.
Sunt ture construite avand in centrul atentiei fotografia, fotograful si modul de lucru al acestuia. In turele noastre pot veni si insotitori dornici de experiente inedite. Suntem o echipa, avem experienta bogata, fiind in activitate din anul 2005.

120

ture foto

700

participanti

11

ani de experienta

17

tari vizitate

Noi, cei de la PhotoTOUR

Mihai Moiceanu

Fotograf profesionist

Lider si trainer in cadrul phototour-urilor si workshopurilor foto, lector la scoala de fotografie.

Ana Moiceanu
Ana Moiceanu

Director de imagine

Director de imagine, absolvent al Facultatii de Film, sectia Imagine de film si TV, lector la scoala de fotografie, fotograf profesionist.

Simona Vasilescu
Simona Vasilescu

Specialist marketing

Relatii publice si marketing. Va va raspunde la toate intrebarile legate de organizarea workshopurilor, a turelor foto si a scolii de fotografie

Marius Tache
Marius Tache

Asistent

Graphic designer, specialist DTP, asistent foto in cadrul workshopurilor de fotografie, editor foto.

Clientii nostri ne iubesc

Esti la un click distanta
de o noua experienta alaturi de noi.

Despre noi

Agentia noastra e centrata pe activitati specifice fotografilor care vor sa invete sau sa calatoreasca, descoperind prin fotografie destinatii in tara si in lume. Din 2005 oferim programe destinate atat fotografilor incepatori cat si celor avansati, organizand ture predefinite sau la cerere. Fiind lideri de piata, aici veti gasi cele mai noi programe, destinatii sau cursuri de fotografie.
Agentia este condusa de Mihai Moiceanu unul din cei mai importanti fotografi profesionisti din Romania, autor de carte, editorialist, ghid montan.
Citeste mai multe despre noi sau contacteaza-ne.

Urmareste-ne

Mihai Moiceanu pe Twitter